Paskelbus karantiną, Utenos rajono savivaldybė ėmėsi skubių priemonių užtikrinti bent minimalias pajamas socialiai pažeidžiamiems rajono gyventojams. Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrius be atskiro prašymo 3 mėnesiams pratęsia socialinių pašalpų mokėjimą tiems asmenims, kurie negauna jokių kitų pajamų, tik socialines pašalpas, ir kuriems įprastu šaliai metu teisės aktų numatyta tvarka būtų reikėję jas prasitęsti. Savivaldybė perspėja, kad gyventojai jokiu būdu neitų į skyrių, saugotų savo sveikatą, laikytųsi karantino taisyklių ir liktų saviizoliacijoje namuose. Išmokų pratęsimu bus pasirūpinta.

Kiti socialinės pašalpos gavėjai prašymus ir dokumentus gali siųsti el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., paštu bei teikti prašymus visoms socialinėms išmokoms ir kompensacijoms per Socialinę informacinę sistemą (SPIS) adresu www.spis.lt.

Taip pat be prašymo bus pratęstos ir kitos socialinės grupės išmokos: slaugos ir priežiūros (pagalbos) bei kitos ypač jautrios ir skubaus sprendimo reikalaujančios socialinės išmokos (laidojimo išmokos) bus skiriamos laikantis minimalių teisės aktų reikalavimų.

Visi Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos sprendimai dėl negalios nustatymo, kai baigiasi terminas, bus pratęstos automatiškai.  Asmenims, kurie kreipsis pirmą kartą į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą, vertinimai atliekami asmenims nedalyvaujant, t. y. klausimynai pildomi telefonu ar el. priemonėmis. Atsižvelgęs į dėl koronaviruso pandemijos susiklosčiusią situaciją, Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrius reikalingus klausimynus nustatant specialiuosius poreikius pensinio amžiaus asmenims pildys telefonu ar el. paštu.

Šiuo laikotarpiu būkime supratingi, be labai svarbios priežasties neikime iš namų, saugokime save ir kitus!

Konsultacijos teikiamos:

  • Dėl socialinių išmokų – tel. +370 389 61628, +370 389 64047
  • dėl paramos mirties atveju – tel. +370 389 64048

www.utena.lt informacija

Joomla templates by a4joomla