Spausdinti

20200820 virsus„Pirmoji Kuprinė“ – tai 2016 metais Vilniaus Tarptautinio Rotaract klubo inicijuotas projektas, kilęs iš įsitikinimo, kad kiekvienas vaikas turi teisę į geriausią mokslo metų pradžią. Šio projekto tikslas – padovanoti visą reikalingą mokyklinį inventorių būsimiems pirmokams, kurie auga nepasiturinčiose ar socialinę riziką patiriančiose šeimose.

Būsimi pirmokai yra atrenkami bendradarbiaujant su Lietuvos regionų, kuriuose skurdas, nedarbo lygis ir socialinės problemos šeimose yra didžiausios, savivaldybių socialiniais darbuotojais, bei vietinėmis labdaros organizacijomis.

Per paskutinius 3 metus pirmosios kuprinės buvo padovanotos 160-čiai vaikų iš Akmenės, Alytaus, Joniškio, Kelmės, Lazdijų, Raseinių, Šilutės, Varėnos, Visagino ir Zarasų rajonų. Šiais metais projektas vykdomas Anykščių, Ignalinos, Molėtų, Utenos, Varėnos, Visagino ir Zarasų regionuose, kur būsimus pirmokus pasieks dar 102 pirmokų kuprinių komplektai.

Pirmą kuprinę su kanceliariniais reikmenimis gavo 5 Utenos seniūnijos pirmokai. Nustebinti  ne tik tėveliai,  bet ir būsimi pirmokai nuostabaus dizaino kuprinėmis, gausiu ir įvairiu kuprinės turiniu. Nuoširdi padėka Giedriui ir kitiems organizatoriams bei projekto vykdytojams!

Nuorodos į Pirmosios kuprinės projektą (Facebook:  https://www.facebook.com/Pirmojikuprine/, web: http://www.pirmojikuprine.lt/)  ir/arba Vilniaus Tarptautinį Rotaract klubą (Facebook: https://www.facebook.com/Vilnius.International.Rotaract.Club/, web: https://www.viract.lt/).