Spausdinti

Informuojame, kad nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. nemokami pietūs visose mokyklose, įskaitant ikimokyklinio ugdymo įstaigas, bus skiriami mokiniams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ugdymo programą (priešmokyklinukams) ir pagal pradinio ugdymo programą pirmoje bei antroje klasėse be atskiro prašymo nevertinant pajamų. Teisę į nemokamus pietus turės ir globojami vaikai, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ugdymo programą ar pradinio ugdymo programą pirmoje bei antroje klasėse. Parama mokinio reikmenims įsigyti bus teikiama pateikus tėvų prašymą ir vertinant šeimos pajamas.
Primename, kad nemokami pietūs, nemokamas maitinimas dieninėje vasaros stovykloje ir parama mokinio reikmenims įsigyti skiriama, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų per mėnesį yra mažesnės kaip 192 Eur.
Nemokami pietūs ir parama mokinio reikmenims įsigyti taip pat gali būti skiriami, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų per mėnesį yra mažesnės kaip 256 Eur, atsižvelgiant į gyvenimo sąlygas šiais atvejais: ligos, nelaimingo atsitikimo, netekus maitintojo, kai motina ar tėvas vieni augina vaiką (vaikus), kai bendrai gyvenantys asmenys augina tris ir daugiau vaikų, bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienas gyvenantis asmuo yra neįgalus.
Atsižvelgus į bendrai gyvenančių asmenų ar vieno gyvenančio asmens gyvenimo sąlygas, Utenos rajono savivaldybės administracija turi teisę skirti nemokamą maitinimą ir (ar) paramą mokinio reikmenims įsigyti jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 320 Eur išimtinais atvejais: ligos, nelaimingo atsitikimo, netekus maitintojo, kai motina ar tėvas vieni augina vaiką (vaikus), kai bendrai gyvenantys asmenys augina tris ir daugiau vaikų, bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienas gyvenantis asmuo yra neįgalus, kai mokinys patiria socialinę riziką, mokinį augina bendrai gyvenantys asmenys, patiriantys socialinę riziką.
Nuo 2021 m. liepos 1 d. pagal išankstinę klientų registraciją bus priimami prašymai-paraiškos dėl nemokamo mokinių maitinimo ir paramos mokinio reikmenims įsigyti. Registruotis atvykimui galite tel. (8 389) 61 629. Taip pat prašymus-paraiškas socialinei paramai mokiniams gauti galima teikti elektroniniu būdu per Socialinės paramos informacinę sistemą www.spis.lt.
Papildoma informacija teikiama tel. (8 389) 61 628, (8 389) 63 996 arba el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

 Utenos rajono savivaldybės administracija