Spausdinti

vaikaiRugsėjo 1-ąją duris atvėrė vienas pirmųjų Utenos rajone privatus vaikų darželis skambiu pavadinimu „Ąžuolų vaikai“. Jis įsikūrė sparčiai „besistatančioje“ Utenos rajono dalyje – Joneliškyje, kurį pamėgo jaunos šeimos ir uteniškiai, norintys turėti savo namus gražios gamtos apsuptyje.
„Ąžuolų vaikų“ įkūrėjos – trys jaunos kūrybingos moterys, turinčios savitą požiūrį į vaikų ugdymą ir siekiančios savo auklėtiniams diegti sveiką gyvenimo būdą nuo mažens. Tai - Brigita Mosiejauskė, Kristina Pelėdaitė ir Justina Paišienė. Pastaroji tapo vaikų darželio direktore.
Darželio savitumą įkūrėjos pabrėžia, prisistatydamos interneto puslapyje, kuriame rašo: „Mes gamtos vaikai - Ąžuolų vaikai! Kartu kuriame, mokomės ir atrandame patirdami ir pažindami natūralią aplinką. Čia mus augina saulė, vėjas, upė ir laukai. Mums leidžiama karstytis medžiuose, virti skaniausią sriubą iš smėlio ir parduoti išskirtiniausius ledus patiems! Daug laiko praleidžiame lauke tyrinėdami, o užsiėmimai visuomet virsta draugiškais ir linksmais žaidimais“.
Susipažinti su „Ąžuolų vaikų“ auklėtojomis ir vaikučiais, pasižiūrėti, kaip jiems sekasi, atvyko Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, skyriaus vyr. specialistė Justė Rudokienė. Jauniausios Utenos rajone švietimo įstaigos bendruomenei svečiai įteikė dovanų: sieninį laikrodį, įvairių priemonių vaikams ir kt.
Utenos rajono savivaldybės atstovus pasitikusi direktorė Justina Paišienė supažindino su erdviomis darželio patalpomis, papasakojo apie kasdienos darbus ir vaikų užsiėmimus.
„Ąžuolų vaikai“ – tai ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymo įstaiga, kurioje vaikai ugdomi 4 valandas per dieną. Savo veiklą vadovė ir auklėtojos grindžia sveikatingumo, humaniškumo, pagarbos, aktyvaus ugdymosi, individualizmo ir kitais principais. Šiuo metu darželį lanko 14 vaikučių. Jų amžius – nuo 2 iki 5 metų. Vaikai – ne tik joneliškiečiai, bet ir iš kitų kaimų, taip pat iš Utenos. Vaikai darželyje su auklėtojomis daug eksperimentuoja, užsiima pažintine veikla, dažnai eina į žygius, susipažįsta su apylinkių gamta ir mokosi ją mylėti.
Utenos rajono savivaldybės atstovai vaikučius ir auklėtojas kaip tik ir sutiko išsirengusius į žygį. Visi buvo pasiruošę laukiantiems nuotykiams: ne tik apsiavę ir apsirengę žygiui tinkama apranga, bet ir nusiteikę ilgai eiti, nepavargti ir viskuo domėtis.
Linkime „Ąžuolų vaikams“ tapti visos dienos ugdymo įstaiga ir išugdyti visą būrį drąsių, aktyvių, kūrybingų mažųjų uteniškių.

Utenos rajono savivaldybės administracijos informacija