Spausdinti

2022 08 19 nuotrauka LargeKarštą rugpjūčio 18-ąją Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, mero pavaduotojas Vitalijus Šeršniovas ir patarėjas Henrikas Zabiela susitiko su Utenos motociklininkų klubų TRAIK LT (kapitonas Vidūnas Babelis), DEGUTINIAI (kapitonė  iš Vaikutėnų - Jovita Vaškevičienė) ir UTENOS KLAJŪNAI (kapitonas Giedrius Steponavičius) atstovais.
Susitiko ne šiaip sau: klubų motociklininkai iškilmingai buvo palydėti į intelektualinį, kultūrinį ir pažintinį ralį „Ryterna modul Mototourism rally Lietuva“, vyksiantį rugpjūčio 20 d. Ralio dalyviai finišuos tos pačios dienos vakare Kaune, Rotušės aikštėje.
„Su malonumu deleguoju jus garbingai atstovauti Utenos kraštui šiame ralyje, – kalbėjo meras. – Džiaugiamės, kad prisidėsite prie garbingos misijos skleisti žinią apie Utenos kraštą visoje Lietuvoje“.
„Ryterna modul Mototourism rally Lietuva“ – tai istorinis, intelektualus mototuristinis ralis, kurio metu dalyviai važiuoja motociklais po Lietuvą, aplanko ir pažįsta įdomias Lietuvos vietoves, susitinka ir bendrauja su lankomų vietų bendruomenėmis ir už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą gauna taškus. Užduotys yra susijusios su Lietuvos istorija, architektūra, etnografiniu paveldu ir leidžia ralio dalyviams, vietiniams ir šalies svečiams, geriau pažinti Lietuvą bei nuotaikingai praleisti laiką.
Būsimo ralio dalyviams meras įteikė Utenos vėliavą, laimės ženkliukus, linkėjo sėkmės ir neperkaisti. Kad būtų lengviau apsisaugoti nuo kaitrios saulės, mero pavaduotojas visiems įteikė po kepurėlę.
Kadangi susitikimas vyko Utenio aikštėje, buvo gera proga visiems nusifotografuoti savivaldybės administracijos pastato fone prie galingųjų baikerių „žirgų“.

www.utena.lt informacija