Pačiame Pačkėnų kaimo centre, buvusiame mokyklos-darželio pastate įsikūrę bendruomenės namai. Pačkėnų krašto bendruomenei  aktyviai vykdant projektinę veiklą 2012 m.  prie bendruomenės namų įrengtas sporto aikštynas su krepšinio aikštele, įrengtas mobilus stovas žaisti tinklinį, lauko tenisą. Aplink aikštyną driekiasi riedučių takas. Tai puiki vieta visiems bendruomenės nariams sportuoti, rengti renginius. Praėjusiais metais projektų pagalba buvo suremontuoti visi septyni aikštyne esantys suoliukai, pakeistos jų medinės dalys, nes per 10 metų jos sudūlėjo, sulūžo. Šiais metais Pačkėnų krašto bendruomenė rašė paraišką gauti paramą pagal II veiklos sritį ,,Kaimo vietovės viešųjų erdvių sutvarkymas, pritaikant jas kaimo gyventojų poreikiams“. Projekto tikslas: Įrengti naują erdvę suaugusiųjų ir vaikų laisvalaikiui, kuri leistų didinti vaikų ir suaugusiųjų bendruomenės narių užimtumą, padėtų ugdyti sveiką gyvenseną, kultūringą laisvalaikio praleidimą.

Gavus paramą, pradėjome vykdyti projektą ,,Ir mažiems ir dideliems“. Bendra projekto vertė buvo numatyta 5860,00 Eur. Paraišką pildėme pavasarį, o prekes pirkome rudenį, aišku kad keitėsi ir prekių kainos. Treniruoklius ir vaikų žaidimo aikštelės įrangą pavyko išsiderėti ta pačia kaina, o montavimo prekėms (cementui ir trinkelėms) reikėjo prisidėti iš bendruomenės lėšų. ZUM skyrė 5500,00 Eur, 310,00 Eur. iš Utenos rajono savivaldybės lėšų ir 115,00 Eur. panaudotos bendruomenės lėšos. Lauko treniruoklius ir lauko žaidimų įrangą vaikams susimontavome savanoriškais pagrindais. Aišku lengviau ir patogiau būtų buvę užsisakyti įrangą su montavimo paslaugomis, bet paslaugos labai brangios ir būtų reikėję atsisakyti dalies įrengimų, kad tilptume numatytoje sumoje. Dabar galėjome įsigyti net 5 didelius treniruoklius jaunimui ir suaugusiems ir vaikų kampelyje pastatėme didelę karuselę, dideles balansines sūpynes, dvigubas metalines sūpynes ir trigubą skersinį su švediška sienele. Viskas sporto aikštyne susidėliojo labai kompaktiškai, šalia riedučių tako, viduryje paliekant laisvą erdvę renginiams. Atliktas ir kapitalinis bendruomenės laiptų remontas, sutvarkytos jų prieigos.

Didelis ačiū talkininkams, kurie savo darbu prisidėjo prie projekto įgyvendinimo, tai Gintarui Narbuntui,  Sandrai Sakalytei, Loretai ir Rolandui Prosvirovams, Irenai  Rubinienei, Alvydui, Tomui, Ernestui Žigams, Dariui ir Pauliui Šapokams, Žilvinui Skardinskui, Arminui Katiliui, Gintautui Baranauskui, Egidijui Pinkevičiui, mažiesiems pagalbininkams Auksei, Gustui, Jokūbui, Nojui ir Maksimui.

Projekto rezultatais galės naudotis Pačkėnų kaimo ir aplinkinių kaimų vaikai ir jaunimas, Pačkėnų savarankiško gyvenimo namų gyventojai, čia gyvenantys ukrainiečiai, Pačkėnų krašto bendruomenės nariai ir kiti gyvenantys šioje teritorijoje, mūsų svečiai – uteniškiai, aplinkinių bendruomenių nariai, kitų vaikų dienos centrų vaikai.

Įgyvendinus šį projektą ,,Ir mažiems ir dideliems“,  naujos erdvės leidžia didinti vaikų ir suaugusiųjų bendruomenės narių užimtumą, padeda ugdyti sveiką gyvenseną, kultūringą laisvalaikio praleidimą. Lauko treniruokliais ir įrengta nauja erdve vaikams naudojasi įvairios amžiaus grupės ir įvairių sluoksnių žmonės. Sutvarkyti bendruomenės namų laiptai ir jų prieigos dabar atrodo puikiai.

Savaitgaliais, po pamokų vaikai renkasi į aikštyną ir mielai čia leidžia laiką, visiems yra ką veikti. Net ir mažieji stengiasi užlipti ant tų didelių treniruoklių ir bando mankštintis. Gera matyti, kad ir suaugusieji dažnai suka ratelius riedučių taku, skaičiuoja žingsnelius su išmaniuoju laikrodžiu ar be jo, kartu išbandant ir naujus treniruoklius. Labai gerai, kai galima žingsniuoti nuošaliai,  ne gatvėmis, ir čia nereikia saugotis pravažiuojančių mašinų, galima einat ir mankštą padaryti.

Galime pasidžiaugti visi, kad projektų dėka turime tokį kompaktišką ir visai neblogai įrengtą sporto aikštyną, kuris mus jau džiugina 10 metų ir dabar dar pasipildžius naujais įrengimais tikrai džiugins dar ilgai, aišku jei mes sugebėsime juos prižiūrėti, saugoti, nelaužyti. Juk čia mūsų visų turtas ir juo turime rūpintis visi.

Bendruomenės pirmininkė Dana Žigienė

  

 

Joomla templates by a4joomla