Spausdinti

Žiemos viduryje, sausio 25-oji minima, kaip Pusiaužiemio, lokio arba barsuko diena. Sakoma, tą dien meška savo guolyje ant kito šono verčiasi, jeigu apsidairiusi pamato savo ilgą šešėlį, taria dar toli esant pavasarį, vėl gulasi ir užmiega. Tada pavasaris būna vėlyvas, o antroji žiemos pusė šaltesnė ir sunkesnė žmonėms. Jeigu diena ūkanota, ir meška nemato šešėlio, tada mano, jog jau metas keltis, ant antrojo šono miegoti nebesigula. Tuomet kita žiemos pusė būnanti šiltesnė, o pavasaris ankstyvas.
Bibliotekininkė Vida Masiulienė ir laisvalaikio salės specialistė Jūratė Bliuvienė pakvietė į tradicine tapusią popietę „Pusiaužiemio takas su „meškos“ koše“. Buvo kalbėta apie žiemą, prisimintos Pusiaužiemio tradicijos. Popietės metu susirinkusieji vaišinosi suneštinėmis vaišėmis, o svarbiausia ir labiausiai patiko „meškos“ košė, kuria vaišino bibliotekininkė Vida. Gražiai paminėjome šį metų virsmą.
Taip pat buvo minėtina mūsų kraštietės, poetės – Rūtos Mikulėnaitės-Jonuškienės jubiliejinė data. 60-ojo jubiliejaus proga, buvo surengta jubiliejinė paroda, apie poetės kūrybą.
Nuoširdus ačiū Utenos seniūnijos socialinei darbuotojai Rimai Petrošienei, Nijolei Urbonienei už gardų sūrį, Jūratei Zazirskienei, Bronei Braukylienei, Gabijai Lamauskaitei, Irenai Lamauskienei, Marytei Raukštienei, Vytautui Biliūnui, Algiui Ragėnui, Remigijui Zazirskui, Audriui Urbonui, dalyvavusiems popietėje. Gražaus pavasario laukimo.

Informacija bibliotekininkės Vidos Masiulienės, nuotraukos Jūratės Bliuvienės