2018 02 19BiliakiemisVasario 16 d. Biliakiemio laisvalaikio centre vyko Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimas. Prieš oficialią renginio dalį, Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas, Utenos bendruomenės pirmininkas Donatas Račinskas su jaunimo atstovais aplankė ir pagerbė žuvusiųjų už laisvę kapus esančius Biliakiemyje.
Pasaulyje yra daug gražių šalių ir miestų. Tačiau žmogui pati gražiausia ta žemė, kurioje jis gimė. Ta žemė – jo namai, ta žemė – jo TĖVYNĖ.
Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis - tai didžiulė šventė visai tautai ir kiekvienam iš mūsų. Vasario 16 – oji - pati reikšmingiausia Lietuvos istorijos data. Nuo mūsų kasdieninių pastangų priklauso ne tik dabartis, bet ir ateinančių kartų gyvenimas – kalbėjo laisvalaikio centro specialistė Vidutė Padlipskienė. Susirinkusieji sugiedojo „Tautišką giesmę“. Su gražia švente visus pasveikino Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas ir Utenos seniūnijos bendruomenės pirmininkas Donatas Račinskas.
Po minėjimo seniūnas Saulius Gaižauskas ir bendruomenės pirmininkas Donatas Račinskas pagerbė seniūnijos sportininkus, užėmusius pirmas vietas rajono seniūnijų sportinėse varžybose 2017 metais. Jie buvo apdovanoti sportiniu inventoriumi, įteiktos padėkos. Po apdovanojimų visus kvietė pasivaišinti prie suruošto vaišių stalo.


Po to prasidėjo stalo teniso dvejetų varžybos, skirtos Lietuvos šimtmečiui. Varžybose dalyvavo vyrų ir mišrūs dvejetų žaidėjai. Viso varžėsi penkios poros, tai
Eduardas Lapackas ir Antanas Masiulis, Jurgis Krūminis ir Rytis Čepėnas, Sigitas Rauktys ir Dominykas Masiulis, Arvydas Dragūnas ir Simona Masiulytė, Valdas Slapšys ir Justina Masiulytė. Varžybas organizavo Antanas Padlipskas . Kiekviena žaidėjų pora stengėsi nepaleisti pergalės iš rankų ir kovojo iki galo. Šių varžybų nugalėtojais tapo Eduardas Lapackas ir Antanas Masiulis, antrą vietą iškovojo Arvydas Dragūnas ir Simona Masiulytė, o trečią vietą – Sigitas Rauktys ir Dominykas Masiulis. Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas pasveikino visus varžybų dalyvius, o nugalėtojams įteikė taurę ir medalius.
Taip pat paskelbėme sausio mėnesį vykusių individualių stalo teniso varžybų rezultatus. Jose dalyvavo Rytis Čepėnas, Arvydas Dragūnas, Valdas Slapšys, Justina Masiulytė, Eduardas Lapackas, Jurgis Krūminis, Simona Masiulytė, Kęstutis Dragūnas ir Aurimas Katinas. Šiose varžybose pirmą vietą iškovojo Kęstutis Dragūnas, bet atvykti atsiimti taurės ir medalio negalėjo (bus įteikta vėliau). Antra vieta atiteko Jurgiui Krūminiui, o trečioji – Eduardui Lapackui. Merginų tarpe pirma vieta atiteko Simonai, o antra - Justinai Masiulytėms. Nugalėtojus sveikino ir medalius teikė seniūnas Saulius Gaižauskas ir bendruomenės pirmininkas Donatas Račinskas.
Dar ilgai visi dalinosi šventės įspūdžiais ir planavo sekančius susitikimus.
Štai taip mes atšventėme LIETUVOS gimtadienį.

Informacija Vidutės Padlipskienės, nuotraukos Sauliaus Gaižausko.

Daugiau nuotraukų Utenos seniūnijos facebook.

Joomla templates by a4joomla