Spausdinti

P2230040Bendruomenei 15 metų - kaip žmogui, tai gal ir nedaug, bet kaip bendruomenei - tai tikrai nemažas laiko tarpas. Per tą laiką tikrai nemažai nuveikta, įgyvendinta daug įvairių projektų, idėjos virto gražiais darbais - ir viskas skirta žmogui, savo kaimui. Kaip sakoma didžiausią reikšmę gyvenime turi tai, ką padarote dėl kitų. Mes ir norime, kad žmonės būtų bendruomeniškesni, aktyvesni, neužsidarytų savo kiemuose. Visa tai galima padaryti tik turint gerą, stiprią komandą, daug draugų ir finansavimą.
Mes labai džiaugiamės savo gretose turėdami Loretą Mikalauskienę, tai mūsų idėjų ir grožio „varikliukas“. Be jos rankų nepraeina, nei viena šventė, nei bet koks renginys. Kiek reikėjo išradingumo, pastangų ir žinoma laiko, kad laisvalaikio salė, kuri dar nei karto nematė remonto, taptų tokia įspūdinga. Sienas išradingai paslėpė foto siena, vazonai gėlėms, pagaminti Vidmando Adomėno ir išdailinti Loretos atrodė prabangiai, o ką jau bekalbėti apie žydinčias sakuras - tiesiog pavasaris tokį žiemišką vakarą.
O kiek gražių darbų sukurta Vidmando Adomėno rankomis - tai ir akmuo su kaimo inicialais, kaimo laikrodis, monumentas įžymioms Lietuvos datoms pažymėti, pirmojo pasimatymo suolelis, lieptelis, pavėsinė, saulės laikrodis, didžiulis dviratis ir kt. Paskutinis darbas monumentas skirtas atkurtos Lietuvos 100-mečiui paminėti. Kartais idėjos gimsta Genutės galvoje, o Vidmandas pasistengia jas įgyvendinti.
Labai džiaugiamės, kai į mūsų gretas įsiliejo Neringa Matkevičienė - tai mūsų reklamos veidas. Kokie gražūs mūsų skelbimai jau spėjo pastebėti daugelis, o reklaminiai filmukai apie bendruomenės veiklą tiesiog užvedantys.


Tai penki (aišku priskaitau ir save) bendruomenės „banginiai″, kurie ir naktimis miegodami galvoja apie Pačkėnus (kad pamiršome įteikti dovaną Ilčiukų šeimynai, taip pat prisiminėme tik naktį, labai nuoširdžiai atsiprašome, aišku sekančią dieną teko vykti į svečius ir ištaisyti klaidą).
Mes džiaugiamės turėdami tokius partnerius kaip VŠĮ „Gyvenam″, Utenos speciali mokykla-daugiafunkcis centras, „Saulės“ gimnazija. Prie mūsų veiklų aktyviai prisijungia ir kitos bendruomenės, ne tik iš Utenos, bet ir iš kitų rajonų. Daugėlio veiklų mes nepajėgtume patys įvykdyti, jei neturėtume rėmėjų, tai UAB ,,Aukštaitijos traktas″, UAB „Duventa“, A. Trinkūno agroservisas „Agrenta“, UAB „Bikuva“, UAB „Utenos deratizacija“ .
Mes esam laimingi, kad į mūsų šventę susirinko tiek daug svečių ir draugų. Tariame nuoširdų ačiū seimo nariui Edmundui Pupiniui, Utenos savivaldybės merui Alvydui Katinui ir dovaną kartu su padėka mums perdavusiam mero patarėjui Gintautui Petravičiui, seniūnui Sauliui Gaižauskui, Utenos VVG komandai, Zitai Mackevičienei, Raimundui ir Daivai Kelevišiams, Kuktiškių, Vaikutėnų, Leliūnų, Vyžuonų, Utenos seniūnijos, Kaltanėnų bendruomenių atstovams, redakcijų atstovams Vytautui Ridikui ir Vytautui Kazielai.
Ačiū savivaldybės tarybos nariui Petrui Tranauskui už materialinę pagalbą, kuris širdyje jaučiasi tikras pačkėniškis.
Negaliu nepadėkoti Jurgitai Kazickienei už skanų tortą, Jolantai Paškonienei už kvapnią naminę duoną, Petrui Trinkūnui, Birutei Morkūnienei už saldumynus.
Dar kartą norėčiau padėkoti tiems, kurie įvairiais būdais, aktyviai prisideda prie bendruomenės veiklų ir garsina Pačkėnų vardą. Liaudies meistro Albino Šileikos sukurtomis prieverpstėmis apdovanoti Genutė ir Vidmandas Adomėnai, Neringa Matkevičienė, Saulė Katinienė, Valda Butkuvienė, Jolanta Skardžiuvienė, Alvydas Žigas, Ilčiukų šeima, Zinaida Sirvydis, Ina Venslovienė ir Audra Bareikienė.
Padėkos raštai ir atminimo dovanėlės įteiktos Jolantai Paškonienei, Eugenijui Kaziūnui, Loretai Mikalauskienei, Valdui Paškoniui, Juditai Krutoguz, Danutei Trinkūnienei, Aušrai Glaskienei, Jonui ir Almonei Araminams, Leipų šeimai, Deimantui Sakaliui, Ignui Kazanavičiui, Sauliui Gaižauskui, Vytautui Ridikui.
Ačiū muzikantui Petrui Bernatavičiui iš Ignalinos, kurio skambios dainos kvietė visus gražiai pasibūti kartu.
Kartais galvoje kirba klausimas, kažin kaip atrodytų Pačkėnai, jeigu nebūtų bendruomenės?

Informacija Pačkėnų krašto bendruomenės pirmininkės Danos Žigienės, nuotraukos Donato Račinsko, Sauliaus Gaižausko.

Daugiau nuotraukų Utenos seniūnijos ir Pačkėnų krašto bendruomenės facebook.