Spausdinti

IMG 20180428 140202Balandžio mėnesio 23 – 29 d. minima 18-oji nacionalinė bibliotekų savaitė. Visą savaitę Vaikutėnų bibliotekoje vyko ir tebevyksta literatūrinė paroda „Jas skaitė Tavo tėvai ir seneliai“, skirta Nacionalinei bibliotekų savaitei paminėti.
Balandžio 28 dieną Vaikutėnų bibliotekoje vyko pokalbių valandėlė ir aktyviausių, ilgiausią skaitytojo „stažą“ turinčių bibliotekos skaitytojų pagerbimo šventė.
Bibliotekininkė Vida Masiulienė trumpai pristatė knygų parodą, kurioje galima rasti kūrinių, skaitytų mūsų tėvų ir senelių. Tarp tokių buvo V. Nemunėlio „Meškiukas Rudnosiukas“, P. Cvirkos „Cukriniai avinėliai“, Č. Tarsono „Kikas“, M. Valančiaus „Mikė melagėlis“ ir kitos. Mūsų vaikystės skaitymai prasideda namie, šeimoje. Todėl pokalbių metu prisiminėme pirmuosius susitikimus su knyga, pirmąja perskaityta knyga. Paminėjome labiausiai įstrigusias, ypač pamiltas vaikystėje skaitytas knygas ir jas aptarėme, tai J. Gruelle „Skudurinės Onutės pasakėlės“, „Lėlė Malvina“, Astridos Lindgren knygos, Tolstojaus Ana Karenina ir kitos. Diskutavome apie šiuo metu skaitomas knygas ir siūlomas paskaityti kitų skaitytojų skaitytas knygas.


Užbaigiant Nacionalinę bibliotekų savaitę, pagerbti aktyviausi, ilgiausią skaitytojo „stažą“ turintys bibliotekos skaitytojai ir lankytojai. Skaitytojus, negalėjusius atvykti į šventę, Danutę Perminienę ir Migliavarą Pašilį, aplankėme namuose ir įteikėme padėkos dovanėles. Skaitytojų pagerbimo šventėje įteiktos padėkos ir dovanėlės: Irenai Lamauskienei, Laimutei Griškevičienei, Angelei Kamliauskienei. Vaikų amžiaus grupėje: Martai Mašanauskaitei, Urtei Mašanauskaitei, Augustui Dragūnui, Edvinui Dragūnui. Nors vaikai mėgsta skaityti knygas, bet jų perskaito gerokai mažiau nei jų tėvai vaikystėje. Anksčiau nebūdavo daug veiklų, todėl be knygų skaitymo nelabai kas likdavo. Šiandien jau kitokia situacija, vaikai į biblioteką ateina prie kompiuterių, kur gauna įvairiausios informacijos bei veiklų. Labai noriu padėkoti ir visiems kitiems bibliotekos skaitytojams bei lankytojams, taip pat laisvalaikio salės specialistei Jūratei Bliuvienei, būrelio ‚Darbščiosios rankelės“ vadovei Vilijai Puodžiukienei už grąžų bendradarbiavimą. AČIŪ, visiems skaitytojams, kad esate, nepamirštate įdomaus skaitymo. Daugiau nuotraukų Vaikutėnų krašto bendruomenės facebook.

Informacija Vidos Masiulienės, nuotraukos Jūratės Bliuvienės