Spausdinti

Saulėtą gegužės 5-osios popietę su paklotukais šeimos rinkosi į Pačkėnų poilsio parką, kur prieš du metus bendruomenės iniciatyva yra pasodintos sakuros. Pirmosios žiemos šalčius ištvėrę, neiššalę, bet pavasarinių šalnų apgadintos sakuros sukrovė vos po kelis žiedus. Užtai šio pavasario žydėjimo visi labai laukė. Ir pagaliau - sakuros sužydo visu gražumu! Puikus oras, laisvadienis pats tas šeimos poilsiui, į kurį pakvietė Pačkėnų laisvalaikio centro specialistė Loreta Mikalauskienė ir bendruomenės pirmininkė Dana Žigienė.
Šeimos su savo vaikais žaidė lauko žaidimus, piešė, klausėsi paukščių balsų, grožėjosi sakurų žiedais, fotografavosi, išalkę krimto savo atsineštus sumuštinius, o patys mažiausieji ant žolės pūtė popiečio miego. Ir jiems visai ,,netrukdė” jaunojo armonikieriaus Jonuko Ilčiuko virkdomos armonikos garsai.
Pačkėniškio Vidmando Adomėno nuolat gražinamas ir puoselėjamas kaimo parkas su atsirandančiomis skulptūromis, saulės laikrodžiu, stalo žaidimų staliuku, paukščių muzikine ,,sale”, suoliukais ir liepteliu, gėlynais-kuriais rūpinasi jo žmona Genutė,- tai poilsio oazė visiems po dienos darbų ir yra ką veikti suaugusiam ir vaikui.
O pavasaris ypatingas - tada žydi pienių jūra ir, žinoma, sakuros!
Informacija ir nuotraukos Loretos Miklauskienės. Daugiau nuotraukų Pačkėnų krašto bendruomenės facebook.