Spausdinti

SiaurietiskasŠiaurietiškas vaikščiojimas stiprina mūsų ištvermę, degina riebalus ir gerai veikia kraujotakos bei širdies sistemą. Šis vaikščiojimo stilius yra atliekamas su lazdomis, o ir pats ėjimas yra šiek tiek kitoks. Ėjimas su lazdomis - tai gyvas bendravimas, grynas oras, saugūs ir naudingi judesiai, kurie stiprina raumenis, kelia tonusą, sužadina gyvybinias galias, aktyvina kraujotaką, stiprina kaulinius audinius, ilsina protą.
Gegužės 11 d., Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro instruktorė Ina Meidienė, supažindino su ALFA technika, atlikome tempimo pratimus, sužinojome šiaurietiško ėjimo privalumus ir mokėmės vaikščioti ,,šiaurietiškai“ ir saugiai. Žygyje dalyvavo suaugę ir vaikai. Iš sportinės veiklos projektų finansavimo, Vaikutėnų krašto bendruomenė, įsigijo keturias poras šiaurietiškų lazdų, kitus lazdomis aprūpino visuomenės sveikatos biuras. Vaikutėnų krašto bendruomenė dalyvauja konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“ , kurį organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Visi žygio dalyviai dėvėjo šviesą atspindinčias liemenes ir atšvaistus. Tai buvo puiki veikla pajudėti, pakvėpuoti grynu oru gamtoje, pabendrauti, pasimokyti saugaus ėjimo keliu, pamiršti ir išbarstyti visus dienos rūpesčius.
Dėkojame Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro instruktorei Inai Meidienei ir visiems dalyvavusiems saugiame žygyje.


Daugiau nuotraukų žiūrėkite https://www.facebook.com/vaikutenai

Informacija ir nuotraukos Jūratės Bliuvienės