Žiemos vidurys būna sausio 25 dieną. Bibliotekininkė Vida Masiulienė ir laisvalaikio salės specialistė Jūratė Bliuvienė visus pakvietė į tradicija tapusią pusiaužiemio popietę, kur buvo prisimintos Pusiaužiemio tradicijos.
Pusiaužiemis – kalendoriaus taškas, reiškiantis virsmą į naują būseną. Sakoma, kad šią dieną iš žiemos miego atsibunda meška, barsukas, ežys ir apsiverčia ant kito šono, o gyvatės, kirmėlės, žalčiai atgyja ir šliaužia į namus ragauti valgių.
Mums buvo labai svarbu, kad iš miego pabudusi meška (Laima Zabarauskaitė), nesugalvotų dar kiek pamiegoti. O šito padaryti jai neleido Mikis (Urtė Mašanauskaitė) ir pulkas draugų. Kuteno jai letenas, žnaibė, tampė ir pamažu pavyko tingią mešką išjudinti. Visi kartu ėjome į biblioteką, kur skaitėme eiles, senolių pastebėjimus, juokalus, mįnėme mįsles, sekėme pasaką-sakmę apie žiemos miegu miegančius medžius. O svarbiausia - ragavome „meškos“ košę, kuriai neatsispyrė nė vienas.
Kad kita žiemos dalis būtų soti, meškutė dovanojo obuolių, saldumynų ir medaus statinaitę. Nuvargusi meškutė grįžo laukti pavasario.
Daugiau nuotraukų matysite Vaikutėnų facebook paskyroje.

Informacija Vidos Masiulienės, nuotraukos Jūratės Bliuvienės

Joomla templates by a4joomla