2019 12 17 BendraŠiltą gruodžio 14 d. popietę prakartėlių statytojai, jų draugai, svečiai rinkosi į Pačkėnų laisvalaikio salę, kur vyko V-oji Respublikinė Prakartėlių paroda-konkursas. Buvo pristatyti net 53 darbai, 20 darbų suaugusiųjų kategorijoje ir net 33 darbai vaikų kategorijoje. Dalyviai buvo net iš 9 rajonų- tai Utenos, Ignalinos, Šiaulių, Panevėžio, Zarasų, Anykščių, Kupiškio, Šakių ir Kauno. Prakartėles kūrė 5 bendruomenės, 3 vaikų dienos centrai, 4 mokymo įstaigos, dviejų bibliotekų skaitytojai ir pavieniai kūrėjai.
Penktadienio vakare rinkosi vertinimo komisijos nariai Utenos Dailės mokyklos mokytojas Danius Galiauskas, Utenos r. savivaldybės kultūros skyriaus vyr. specialistė Zita Mackevičienė, „Vyturių“ progimnazijos dailės mokytoja-metodininkė Edita Ramelienė, Utenos VVG vadovė Jolita Umbrasienė, seniūnas Saulius Gaižauskas. Jiems atiteko nemenkas iššūkis, išrinkti gražiausias ir paskirstyti vietas, kadangi darbai buvo labai gražūs, įvairūs jų patiekimo variantai. Kurdami prakartėles visi įdėjo daug darbo, kaip sakoma dūšios ir išmonės.


Suaugusiųjų kategorijoje I-oji vieta atiteko Vytautui Šemeliui iš Sirutėnų, Utenos r., II-oji  - Pakalnių moterų užimtumo centrui, Utenos r., III-oji vieta - Jovitai Paukštytei, Utena, IV-oji vieta - Jolitai ir Daliui Kontrimavičiams, Anykščių r., V-oji - Laimai Zabarauskaitei, Vaikutėnai, Utenos r.
Paskelbtos ir kitos nominacijos: originaliausia pripažinta Rimo Ježausko prakartėlė iš Šakių r., meniškiausia - Akvilės Daubaraitės ir Evelinos Kondrašovaitės iš Utenos RPMC, vyriausia konkurso dalyvė - Margarita Krupeckienė iš Leliūnų, daugiausiai darbų –Jolitos Tūzienės iš Utenos, Ištikimiausi draugai - Vaikutėnų krašto bendruomenė (jie dalyvavo penkerius metus).
Vaikų kategorijoje I-oji vieta atiteko Akvilei Šapolaitei iš Utenos, II-oji Panevėžio lopšelio-darželio „Gintarėlis“ auklėtiniams, III-oji Majui ir Tėjai Kepalams iš Anykščių r., IV-oji vieta Smiltei Žigaitei iš Antalgės ir V-oji Justei Bernotaitei iš Utenos.
Originaliausiomis prakartėlėmis pripažintos Auksės Narbuntaitės ir Šiaulių meno mokyklos auklėtinių darbai, meniškiausiomis Lėjaus ir Luknės Kaziūnų ir Saldutiškio vaikų dienos centro, jauniausia dalyvė Austėja Adamonytė.
Žiūrovams taip pat buvo suteikta teisė išrinkti ir prabalsuoti už savo favoritus. Čia kaip niekada vertinimo komisijos ir žiūrovų nuomonės sutapo, suaugusiųjų tarpe žiūrovų prizas atiteko Vytautui Šemeliui, vaikų-Akvilei Šapolaitei.
Vakaro metu skambėjo Utenos KC Vyžuonų moterų ansamblio dainos, foje šurmuliavo mugė, kurioje buvo gausu įvairių saldumynų, sūrių, medaus, naminio sviesto, puošmenų moterims, medžio dirbinių.
Ačiū seniūnui Sauliui Gaižauskui, kuris atskubėjo su pilnu maišu saldainių.
Šventės rėmėjai Utenos rajono savivaldybė, UAB „Duventa“, UAB ,,Utenos Indra“, Pačkėnų krašto bendruomenė, Informaciniai rėmėjai Utenos diena, Utenos radijas.
Dar kartą ačiū visiems dalyviams už jūsų rankomis sukurtą tokį nuostabų grožį, kuriuo galėjo pasigrožėti visi parodos lankytojai. Kas nespėjo, dar kviečiame apsilankyti iki sausio 6 d.

Informacija Pačkėnų krašto bendruomenės pirmininkės Danos Žigienės, nuotraukos Sauliaus Gaižausko

 

   

Joomla templates by a4joomla