Spausdinti

IMG 20180404 153912Vaikutėnų krašto bendruomenė dalyvavo konkurse, kurį organizavo Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“, o VĮ „Utenos regiono keliai“ vykdė projektą „Saugokime vieni kitus kelyje“. Pagrindinis konkurso tikslas – šviesti bendruomenių narius saugaus eismo klausimais, siekiant mažinti nukentėjusiųjų keliuose skaičių.
Pavasarį ir vasarą eismo įvykiuose dažniausiai nukenčia jaunesni žmonės, daugiausia vairuotojai ir keleiviai, o rudenį ir žiemą dažniau nukenčia vyresni žmonės, pėstieji ir dviratininkai. Siekiant išvengti eismo nelaimių, savo bendruomenės organizuojamuose renginiuose daugiau dėmesio skirsime pėsčiųjų ir dviratininkų eismo klausimams, šviesą atspindinčių priemonių, žibintų naudojimo propagavimui ir mokymuisi teisingai šias priemones naudoti, taip pat eismo tamsoje klausimams išspręsti.


2018 m. kovo 23 dieną, Raseinių rajono Gruzdiškės kaime vyko projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“ baigiamasis renginys, kuriame buvo apdovanoti šio projekto nugalėtojai. Projektus pateikė ir kvietimą dalyvaut konkurse pareiškė 116 įvairių organizacijų. Norime labai pasidžiaugti, kad šiame projekte – konkurse, savo bendruomenių kategorijoje, iškovojome trečią vietą. Lietuvos automobilių kelių direkcijos skirtas piniginis prizas, padėka ir dovanos, tai didžiulis mūsų mažos Vaikutėnų krašto bendruomenės įvertinimas, kuris mus skatina ir toliau dalyvauti tęstiniame projekte, siekiant aukštesnių tikslų.
Nuoširdus ačiū tariame mūsų bendruomenės pirmininkei Ligitai Žigelienei už šio projekto – konkurso organizavimą, palaikymą ir dalyvavimą. Dėkojame VĮ „Utenos regiono keliai“ (po reorganizacijos - VĮ „Kelių priežiūra“ Utenos padalinys) darbuotojams už bendradarbiavimą ir saugumo priemones, kurias dėvėdami galime išvengti skaudžių eismo nelaimių. Džiaugiamės mes visi, kad 2017 metais turėjome galimybę dalyvauti šiame naudingame ir reikalingame projekte.
Š. m. balandžio 4 dieną paminėjome „Saugaus eismo dieną“ . Popietės metu visus informavome apie projekte – konkurse iškovotą trečią vietą, aptarėme 2018 metų saugaus eismo renginius, minėme mįsles, atsakinėjome į klausimus saugaus eismo tema.

Informacija Laimos Zabarauskaitės, nuotraukos Jūratės Bliuvienės