IMG 20180723 191509 1Vaikutėnų krašto bendruomenė, minėdama 15 metų jubiliejų, tradiciškai surengė visą savaitę trukusias sporto varžybas. Buvo varžomasi septyniose sporto šakose, kovojama dėl 14 medalių komplektų, į varžybas susirinko per 120 sporto mėgėjų. Pirmieji varžybas lietingą pirmadienio vakarą pradėjo dviratininkai. Susipažinę su pagrindiniais dviratininko saugaus eismo reikalavimais, patikrinę stabdžių tvirtumą, užsivilkę saugos liemenes ir užsidėję šalmus, dviratininkai įveikė įvairių nuotolių distancijas. Vaikų iki 5 metų važiavime nugalėjo Edenas Gylys, antra jo sesė Elija Gylytė. 5-8 metų važiavime pirmąją vietą pelnė Majus Sirvydis, antrą Rusnė Budrytė, trečią Evelina Černiauskaitė. Merginų važiavime pirmą vietą iškovojo Kotryna Korsakaitė, antrą Lina Lingytė. Vaikinų tarpe nenugalimas buvo Aistis Urbonas, antras Paulius Zaborskas, trečias Benas Jankauskas. Moterų grupėje nugalėjo Laima Zabarauskaitė, antrą vietą pelnė Danutė Lingienė, o trečią Aldona Zabarauskaitė ir Jolanta Gylienė. Vyrų tarpe pirmą vietą pelnė Paulius Gylys, antrą Linas Vaitiekėnas, trečią Dainius Tranelis.

Antradienį vyko vaikų ( iki 12 m.) žaidimų ir estafečių rungtys. Spalvotų lankelių mėtymas, kamuoliukų mėtymas i vamzdelius ar lankelius, mini krepšinis ar laimingos spalvos kamuoliukų suradimas, suteikė vaikams daug džiaugsmo ir emocijų. Žaidimų rungtyje pirmąją vietą laimėjo Paulius Vaitiekėnas, antrąją Dominykas Tranelis, trečiąją Evelina Černiauskaitė. Estafečių rungtyje pirmąją vietą laimėjo Paulius Vaitiekėnas, antrąją Luknė Budrytė, trečiąją Dominyka Seibutytė. Trečiadienį išbandyti akies taiklumą rinkosi šaudymo rungties mėgėjai. Šiose varžybose moterų tarpe pirmąją vietą laimėjo Jūratė Bliuvienė, antrąją Ligita Žigelienė, trečiąją Marija Korsakaitė. Vyrų tarpe nenugalimas buvo Linas Vaitiekėnas, antrąją vietą pelnė Gintautas Seibutis, o trečiąją Rokas Vaškevičius. Ketvirtadienio rytą prie tvenkinio susirinko žvejai mėgėjai. Vykusioje rungtyje pirmąją vietą pelnė Arūnas Jankauskas, antrąją Juozas Lamauskas, trečiąją Linas Vaitiekėnas. Varžybų metu buvo sužvejota 16 kg. žuvies, iš kurios šventės metu buvo verdama žuvienė ir apie 10kg žuvies nuvežėme į Utenos gyvūnų globos namus. Smiginio rungtyje moterų tarpe pirmąją vietą pelnė Marija Korsakaitė, antrąją Kotryna Korsakaitė, trečiąją Lina Lingytė. Vyrų tarpe nugalėjo Dainius Tranelis, antras liko Egidijus Jankauskas, trečias Arvydas Dragūnas. Penktadienį į krepšinio varžybas susirinko net 8 komandos iš Utenos. Po įtemptų kovų pirmąją vietą, kaip ir praėjusiais metais, pelnė Užpalių komanda, antrąją komanda „Nepadės“, trečiąją komanda „TIME TEAM“, kurioje žaidė vaikutėniškis Andrius Ruzgas.
Vaikutėnų kaimo šventei skirtose sporto varžybose nugalėtojai ir prizininkai, po varžybų buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, diplomais, dovanomis.
Dėkojame Ligitai Žigelienei ir Jūratei Bliuvienei prisidėjusioms prie varžybų organizavimo, Linui Vaitiekėnui (dviračiai ir šaudymas), Laurai Berniūnienei (žvejyba), Dainiui Komliauskui (krepšinis) už sportinių rungčių surengimą, Valdui Perminui už saldžiuosius sportininkams skirtus prizus.
Ačiū tariame visiems sportavusiems, atėjusiems pažiūrėti varžybų ir „sirgusiems“ už saviškius. Sportas suartina žmones, o laimėtos kovos suteikia saldų pergalės skonį. Lauksime visų kitose varžybose. Daugiau nuotraukų Vaikutėnų bendruomenės facebook.

Informacija Laimos Zabarauskaitės, nuotraukos Jūratės Bliuvienės ir Aldonos Zabarauskaitės



 

Joomla templates by a4joomla