Pačkėnų krašto bendruomenės moterys ir merginos jau trečius metus renkasi į laisvalaikio centro sporto salę, kur daro mankštas, kurios tik iš dalies pagerina bendrą savijautą. Mankštos buvo vedamos pasitelkus kompiuterinę programą (pagal poreikį išsirenkame pratimų kompleksą ir atliekame pratimus, žiūrint vaizdo medžiagą). Tokios mankštos neatstoja gyvo trenerio, kuris mato kam reikia pasitempti ir kokie pratimai vieniems ar kitiems yra reikalingesni.
2018 m. spalio-gruodžio mėn., gavus finansavimą iš savivaldybės, vykdėme projektą „Sveikame kūne-sveika siela“ ir organizavome jogos užsiėmimus, kuriuos vedė trenerė Kristina Mameniškytė.
Tris mėnesius jogos treniruočių, vykusių 2 kartus per savaitę, po 1 val. 30 min. (iš viso 20 užsiėmimų) metu, visi norintys išmoko jogos pratimų ir kaip reikia treniruotis, kad pasiekti optimalų rezultatą. Į jogos treniruotes užsiregistravo moterys ir merginos nuo 14 iki 60 metų amžiaus. Treniruočių metu dalyvės susipažino su jogos filosofija, mokėsi kaip mažinti sveikatą žalojančios elgsenos paplitimą, išmoko teisingo kvėpavimo. Treniruotėse buvo skatinamas fizinis aktyvumas – lankstumas ir judesio lengvumas. Pratimų pagalba išmokome kontroliuoti raumenų tonusą, padedantį išlaikyti kūno formas ir suteikiantį jėgos kasdienei veiklai. Labai patiko pratimai stabilizuojantys pusiausvyrą, padedantys sutelkti dėmesį, grąžinantys organizmui energiją.
Pasibaigus projektui, nutarėme sportuoti ir toliau. Tad, jei turite noro, prašome jungtis prie mūsų, užsiėmimai vyksta pirmadieniais ,17.30 val.

Informacija ir nuotraukos Danos Žigienės

Joomla templates by a4joomla