2021 08 06 Bendra2Vaikutėnų krašto bendruomenė š. m. liepos 27 – 31 dienomis surengė savaitę vykstančias varžybas. Buvo varžomasi šešiose sporto šakose į kurias susirinko 121 dalyvis. Dėl apdovanojimų kovojo ne tik Vaikutėnų sporto mėgėjai, bet ir svečiai iš Utenos ir Vilniaus. Visi dalyviai stengėsi kuo geriau pasirodyti ir nugalėti. Sporto varžybas pradėjo dviratininkai, rungtyniavę Dičiūnų miško trasoje. Mažųjų dviratininkų važiavime pirmąją vietą iškovojo Joris Berniūnas, antrąją – Elija Gylytė ir trečioje vietoje liko Ąžuolas Braukyla. Vyresniųjų važiavime pirmąją vietą užėmė Rusnė Budrytė, antroje vietoje Luknė Budrytė. Išbandyti rankos ir akies taiklumą smiginio rungtyje pareiškė 28 dalyviai. Pirmą vietą užėmė Gintaras Trimonis, antrą vietą Paulius Gylys ir trečią vietą Gintautas Seibutis. Šaudymo rungtyje dalyvavo 27 dalyviai. Pirma vieta atiteko Rusnei Budrytei, antra – Linas Vaitiekėnas ir trečia vieta – Aldona Zabarauskaitė. Daug emocijų sukėlė vaikų estafečių rungtys, kuriose vaikai pasiskirstė į „Stipruolių“ ir „Greituolių“ komandas, ir atliko įvairias vikrumo reikalaujančias užduotis. Pagautos sportinio azarto, vaikučių mamos ir močiutės pasiskirstė į „Lapučių“ ir „Gudručių“ komandas, pakartojo vaikams skirtas užduotis, dabar jau palaikomas mažųjų sirgalių. Kaip miela ir smagu buvo matyti ne tik vaikų, bet ir suaugusių veide šypseną bei išgirsti šnekantis „ O, kaip gera sugrįžti į vaikystę...“. penktadienio vakare ( 30 d. ) vyko krepšinio varžybos 3x3, į kurias atvyko penkios komandos. Pirmos vietos nugalėtojams seniūnas Saulius Gaižauskas įsteigė gražuolę taurę. Po atkaklios kovos seniūno taurė atiteko „Sudervės“ komandai iš Vilniaus. Antrąją vietą varžybose užėmė komanda „TIME TEAM“ ir trečioji vieta atiteko Vaikutėnų komandai. Šeštadienį ( 31 d.) anksti ryte vyko žvejų varžytuvės į kurias susirinko trylika žvejų mėgėjų. Varžytuvėse netrūko azarto, emocijų ir noro laimėti. Buvo sugauta iš viso 7,085 kg žuvies. Pirma vieta – Tomas Perveneskas 2,425 kg, antra vieta – Arnoldas Galeckas 0,630 kg ir trečia vieta – Mantas Zakarka 0,490 kg. Didžiausią žuvį sugavo Tomas Perveneskas 1,200 kg. Visi žvejai apdovanoti taurėmis, medaliais ir diplomais. Joris Berniūnas apdovanotas taure, kaip jauniausias žvejys (6 m). Apdovanotas ir vyriausias žvejys Juozas Lamauskas.

Sporto varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, diplomais, saldžiais prizais. Sportinėms varžyboms finansavimą gavome iš Utenos rajono savivaldybės.

Ačiū tariame visiems, kurie prisidėjo prie šių varžybų organizavimo, tai Laimai ir Aldonai Zabarauskaitėms, Linui Vaitiekėnui, Vidai Korsakienei ir Laurai Berniūnienei. Dėkojame visiems, kurie atėjo į varžybas, jose dalyvavo ar tik „sirgo“ už saviškius. Lauksime Jūsų visų kitose būsimose varžybose.

Informacija Laimos Zabarauskaitės

Nuotraukos Vidos Korsakienės

  

      

Joomla templates by a4joomla