Spausdinti
Kategorija: Žemės ūkio aktualijos

Primename, kad ūkininkai, kurie 2017–2018 m. žemės ūkio darbams naudojo ir naudoja lengvatiniu akcizų tarifu apmokestinamus dyzelinius degalus, juos turi įsigyti iki š. m. birželio 30 d.
Tiems, kurie dar neišsiėmė leidimų degalams įsigyti primename, kad į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) kreiptis nereikia. Prisijungę prie Mano VMI portalo atsispausdinsite leidimus savarankiškai.
Leidimai su apskaičiuotu lengvatinių degalų kiekiu bus generuojami automatiškai pagal VMI turimus duomenis apie deklaruotas žemės ūkio naudmenas ir praeitų ūkinių metų (nuo liepos 1 d. iki kitų metų birželio 30 d.) kuro įsigijimų duomenis.
Taip pat informuojame, kad kuro tiekėjui (degalinei) degalų naudotojai turi pateikti tik asmens dokumentą ir atsispausdintą leidimą (tais atvejais, kai degalus pirks ne tas asmuo, kuriam išduotas leidimas – dar ir įgaliojimą). Leidime yra suformuotas BAR kodas, kurį nuskanavusi degalinė ir kiti degalų tiekėjai gali iš karto leidimo duomenis matyti VMI administruojamoje Akcizų informacinėje sistemoje (AIS) ir fiksuoti kuro įsigijimą, po operacijos pirkimo duomenis pateikti į AIS, ir pan., todėl gazolių įsigijimo apskaitos lentelės tiekėjui teikti taip pat nereikės.

www.utena.lt informacija