Utenos rajono savivaldybės administracijos Kaimo ir bendruomenių reikalų skyrius informuoja, kad pieno gamintojai, parduodantys pieną ar pieno produktus tiesiogiai vartoti, nuo balandžio 15 d. iki liepos 1 d., gali pateikti deklaracijas už praėjusį apskaitos laikotarpį (2018 m. balandžio 1 d. iki 2019 m. kovo 31 d.).

Deklaracijos bus priimamos dviem būdais – gamintojai, neturintys galimybės ar nenorintys naudotis elektronine bankininkyste, gali kreiptis į  savivaldybės Kaimo ir bendruomenių reikalų skyrių dėl deklaracijos užpildymo arba teikti pats, prisijungęs prie Pieno apskaitos informacinės sistemos (PAIS) interneto svetainėje www.vic.lt, naudodamasis savo elektronine bankininkyste.
Pieno gamintojai, parduodantys pieną ar pieno produktus tik tiesiogiai vartoti, nepateikę deklaracijos nustatytuoju laikotarpiu negalės pretenduoti į 2019 metų susietąją paramą už pienines karves.

Tikslus paramos dydis už einamąjį laikotarpį nustatomas  ne vėliau kaip iki einamųjų metų spalio 1 d. atskiru Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro įsakymu.

2018 metais už pieninę karvę buvo mokama 107,32 Eur.

Pieno gamintojo mirties atveju vienas iš įpėdinių galės pateikti deklaraciją už praėjusį apskaitos laikotarpį mirusiojo vardu, apie tai pažymėdamas deklaracijoje.

Dėl detalesnės informacijos galite skambinti tel.: (8 389) 640 12 arba atvykti į Utenos rajono savivaldybės administracijos Kaimo ir bendruomenių reikalų skyrių adresu Utena, Utenio a. 4, 320 kab.

Kaimo ir bendruomenių reikalų skyriaus informacija

Joomla templates by a4joomla