2019 12 02 nuotraukaŠ. m. lapkričio 28 d. žemės ūkio ministro įsakymu Nr. 3D-657 buvo nustatyti išmokų už 2019 metais deklaruotus ir paramos tiesioginėmis išmokomis teikimo reikalavimus atitinkančius žemės ūkio naudmenų plotus dydžiai. Kviečiame susipažinti.

Tiesioginės išmokos mokamos 2 etapais: nuo spalio 16 d. iki lapkričio 30 d. pareiškėjams mokamos avansinės išmokų dalys, o antrojo etapo metu, nuo gruodžio 1 d. iki kitų metų birželio 30 d., mokama likusi dalis. Pareiškėjams, kuriems avansai nebuvo išmokėti, antrojo etapo metu mokama visa priskaičiuota išmokų suma.

Tiesioginių išmokų už 2019 m. deklaruotus ir paramos tiesioginėmis išmokomis teikimo reikalavimus atitinkančius žemės ūkio naudmenų plotus dydžiai pateikti žemiau lentelėje.

Paramos schema

Eur už ha

Pagrindinė išmoka

64 Eur

Išmoka už pirmuosius hektarus, kuri mokama už pirmuosius 30 ha

59,68 Eur

Išmoka jaunajam ūkininkui, kuri mokama už pirmuosius 90 ha

54,22 Eur

Žalinimo išmoka

51,47 Eur

Susietoji išmoka už baltyminių augalų plotus

61,65 Eur

Susietoji  išmoka už sertifikuota sėkla apsėtus javų plotus

14,25 Eur

Susietoji išmoka už plotus, kuriuose auginami cukriniai runkeliai

105,88 Eur

Susietoji išmoka už vaisius ir uogas

237,64 Eur

Susietoji išmoka už daržoves, auginamas atvirajame grunte

280,64 Eur

Pirmasis tiesioginių išmokų mokėjimų etapas baigiasi šiandien (lapkričio 29 d.). Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) į ūkininkų sąskaitas jau pervedė 298 mln. Eur avansinių išmokų. Pagal vieną ar kelias paramos schemas išmokų sulaukė per 122 tūkst. pareiškėjų, kurių paraiškose nebuvo nustatyta neatitikimų ar jie buvo išspręsti. Pažymėtina, kad didžioji dalis avanso buvo išmokėta jau pirmąjį mokėjimo mėnesį (spalį).

Primename, kad pareiškėjai savo pateiktų paraiškų administracinę būseną gali stebėti informaciniame portale. Prisijungę prie informacinio portalo ir paspaudę 2019 m. pateiktos paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei gyvulius paraiškos nuorodą, ūkininkai gali matyti ir jiems išmokėtą avanso sumą.

www.nma.lt informacija

Joomla templates by a4joomla