2020 08 13vaizdasSmulkieji ūkininkai, kurių ūkio dydis yra iki 4 ekonominio dydžio vienetų (EDV), jau gali kreiptis vienkartinės arba periodinės išmokos už karantino laikotarpį.
Periodinė išmoka (apie 600 Eur) skiriama smulkiesiems ūkininkams, kurie papildomai dirba ir karantino laikotarpiu uždirbo ne daugiau kaip minimalią algą (607 eurus bruto per mėnesį). Pagal darbo sutartis nedirbantys smulkieji ūkininkai gali gauti vienkartinę išmoką, kuri sieks 200 Eur.

Pagrindinės sąlygos asmenims, siekiantiems gauti vienkartinę arba periodinę išmoką:
● 2019 metais yra deklaravęs žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus (išskyrus deklaravusius vien tik ganyklas, pievas arba daugiametes žoles). Jeigu žemės ūkio naudmenos nebuvo deklaruotos, tuomet 2019 metais turėjo auginti ne mažiau kaip vieną sąlyginį gyvulį;
● karantino laikotarpiu buvo deklaravęs gyvenamąją vietą kaimo vietovėje, kurioje gyventojų skaičius š. m. kovo 16 dieną neviršijo 6 tūkst. gyventojų;
● negavo fiksuotos išmokos dirbantiems savarankiškai;
● karantino laikotarpiu negavo nedarbo socialinio draudimo išmokos (reikalavimas taikomas vienkartinei išmokai gauti).
Dėl išmokų prašome kreiptis į seniūniją, pagal asmens deklaruotą gyvenamąją vietą, arba į Utenos savivaldybės administracijos Kaimo ir bendruomenių reikalų skyrių. Prašymus (kartu su asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų kopijomis) taip pat galima pateikti savivaldybės administracijai registruotu paštu arba elektroniniais ryšiais, pasirašant saugiu elektroniniu parašu. Prašymai priimami iki gruodžio 11 d.

Prašymo forma

Kaimo ir bendruomenių reikalų skyrius

Joomla templates by a4joomla