Medenių krašto ir Utenos seniūnijos  bendruomenės (pirmininkai Deimantas Žibėnas ir Donatas Račinskas)   dalyvavo Utenos rajono savivaldybės Kultūrinės  veiklos  plėtros, nusikaltimų ir administracinių  nusižengimų prevencinės veiklos, kokybiškos  švietimo sistemos  kūrimo, jaunimo užimtumo, ekonomikos skatinimo ir turizmo plėtros, visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios sveikatos  ir aplinkos sveikatinimo  programų vykdymuose.   Gautą finansavimą bendruomenės panaudojo vaikų užimtumui vasaros laikotarpiu. Utenos seniūnijos bendruomenė jau ketvirtus metus vykdo vaikų stovyklą „Aitvaras”.  Stovyklauti  norinčių vaikų  skaičius didelis ir kasmet vis didėja.  Šių metų  vaikų stovyklos  „Aitvaras“ tęstiniame  projekte dalyvavo  iki 45 vaikų.                   

Su vaikais dirbo  ir užsiėmimus jiems pravedė Utenos seniūnijos savanoriai ir veikloms vykdyti pakviesti svečiai: UAB „Idėjos grupė“ su vaikais dirbo 5 dienas. Sporto klubas RL GYM atvyko ir suteikė nemokamą galimybę vaikams susipažinti su šokio technika naudojant batutus. Be to, vaikams ir jų šeimos nariams klubas nemokamai dovanojo 45 mėnesio trukmės abonementus.  Vaikai taip pat dalyvavo  terapinėje meninėje edukacijoje - tapyba ant vandens „Skaptuko galerijoje“ Ignalinoje, kur vaikai mokėsi piešti pastilėmis bei anglimi. Po to aplankė Ladakalnį bei Ginučių piliakalnį. Stovykla sulaukė ir Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios i rinktinės šaulių, kurie paruošė ir  pravedė vaikams šaulišką estafetę, šaudymą bei kitas veiklas. LR Muitinės pareigūnas bei savigynos instruktorius Algis Cibulskas supažindino su įvairiais savigynos veiksmais ginantis nuo priešininko bei įvairiomis savigynai skirtomis priemonėmis. Visuomenės sveikatos biuro  darbuotoja Alma Gaidienė mokė vaikus taisyklingos mankštos. Seniūnijos gyventojas, savanorystės veiklas vykdantis Antanas paruošę visą eilę sportinių  užduočių (tinklinio, krepšinio, smiginio, šaudymo iš lanko, kamuolių metimo į taikinį ir kt.).

 Ši stovykla turėjo ir globėją – socialinių reikalų skyriaus vedėja Inga Šakalienė rūpinosi,  kad stovyklos dalyviai turėtų  visas reikiamas priemones stovyklai.  Muzikantas Valdas linksmino vaikus muzikuodamas, taip pat pravedė  smagią  viktoriną.  Stovyklos rėmėjai: UAB „Utenos vandenys“ generalinis direktorius Gintaras Diržauskas ir UAB „Utenos gelžbetonis“ generalinis direktorius Jonas Kazanavičius“ . Dažnas svečias stovykloje buvo ir  seniūnas Saulius Gaižauskas kuris yra ir šios stovyklos  įkūrėjas. Pietus buvo  patys skaniausi nes juos gamino mylimos virėjos Stasė, Elvyra, Danutė, ir Vida.

 Po stovyklos vyko refleksija, buvo sudėti  pliusai ir minusai. Pliusai stipriai nusvėrė minusus todėl stovykla įvertinta labai teigiamai.

Informacija Rimos Petrošienės

 

 

Joomla templates by a4joomla