Pačkėnų krašto bendruomenė vykdė projektą ,,Aš noriu šokti“, kurį finansavo Utenos rajono savivaldybė.2020 07 03 savivaldyb herbas

Mūsų vaikai patys išreiškė norą pasimokyti naujų šokio judesių. Ši veikla vaikams leido būti ne tik fiziškai aktyviems, bet ir padėjo lavinti asmenines savybes bei socialinius įgūdžius.

Šokiai vaikams teikia įvairiapusę naudą. Jie padeda mokytis ne tik judesio meno, bet ir saviugdos bei disciplinos. Šokiai padeda išmokti valdyti savo emocijas, elgtis disciplinuotai, protingai planuoti savo laiką. Šokdami vaikai išsikrauna fiziškai, išmoksta konstruktyviai reikšti savo nuotaiką ir jausmus. Šokiai, yra gebėjimas išreikšti save bei savo asmenybę, tiek judesiais šokių aikštelėje, tiek realiame gyvenime. Šokdami vaikai atsikratė kompleksų, todėl įgavo pasitikėjimo savo jėgomis.

Šokant sustiprėja vaiko asmenybė, jis geriau žino, ko nori. Iš pradžių vaikams sunku mokytis šokių technikos, bet, laikui bėgant, vaikai įgavo taip reikalingos ištvermės ir kantrybės. Pamokos netgi padėjo suprasti, kad ateityje irgi gali tekti susidurti su sunkumais, tačiau atkaklus darbas ir pastangos padės įveikti visas kliūtis ir suvaldyti bet kokią situaciją. Išmokus priimti tiek pergalę, tiek pralaimėjimą, vaikai įgavo daugiau pasitikėjimo savimi ir suvokimo, kad rezultatas priklauso nuo įdėto darbo. Šokyje ypatingai svarbi disciplina ir gebėjimas išklausyti bei priimti kritiką, nes per pamokas visada ieškoma būdų, kaip toliau tobulėti. Pradžioje buvo, kad ir vaikai įsižeisdavo dėl pastabų, greitai pavargdavo, kiti sakydavo tingiu. Ilgainiui vaikai tapo nebe tokie įžeidūs, kritiką priėmė daug ramiau ir su didesniu supratimu bei įsiklausymu į tai, kas jiems bandoma pasakyti.

Šokiai skatina vaikų kūrybiškumą ir padeda jiems suprasti meno vertę. Pradžioje šokių pamokos vyko įprastai, salėje, fojė, o užbaigti teko šokant lauke. Bet vis tiek labai smagu. Tik nesuspėjome surengti koncerto. Tikimės, kad ateis laikas, kai galėsime sušokti, parodyti ko išmokome.

Danos Žigienės informacija ir nuotraukos

 

   

Joomla templates by a4joomla